Judovereniging Taiiku
Header

Nieuws

Examens december 2018
10 en 14 december waren er weer examens bij judovereniging Taiiku. Alle judoka’s lieten een goed examen zien en mochten een nieuwe slip of band in ontvangst nemen. Op naar een mooi nieuw jaar!

Felicitaties aan alle judoka’s!

IMG-20181210-WA0001

Breedtesporttoernooi Groesbeek

Op 28 januari 2018 deden zes judoka’s van judovereniging Taiiku mee aan het Breedtesporttoernooi in Groesbeek.
Robbin, Kai, Bjorn, Finn, Arthur en Luka verschenen allen op de tatami.

Ze lieten alle zes zien dat een goede inzet tijdens trainingen gelijk staat aan een goede inzet bij wedstrijden.

Robbin en Arthur lieten zien dat je met weinig ervaring ook goed kan judoën.

Kai gebruikte met name zijn goede schouderworp (ippon-seoi-nage) om zijn tegenstanders te verslaan. Een gouden medaille was het resultaat voor Kai.

Bjorn en Luka lieten zien dat ook doorzettingsvermogen belangrijk is. Ondanks wat pijntjes was hun doorzettingsvermogen goed en wisten ze allebei wedstrijden te winnen. Luka kreeg zelfs nog een bronzen medaille omgehangen.

Finn won na twee verliespartijen nog knap zijn derde wedstrijd.

Alle judoka’s hebben goed judo laten zien wat het resultaat was van hun goede inzet.

Examens juli 2017
3 en 7 juli 2017 waren er weer examens om te bepalen of de judoka’s toe waren aan een hogere band of slip.

Trainers Anton en Charles waren zeer tevreden met de getoonde examens. Alle judoka’s lieten een goed examen zien.

Felicitaties aan alle judoka’s!

Website1

Website2

Website3

Goede prestaties op het Leeuwentoernooi 2017

Zondag 25 juni stond een viertal judoka’s van judovereniging Taiiku op de tatami in Boven-Leeuwen, waar het 8e Leeuwentoernooi werd georganiseerd. Tijme Noij, Bjorn de Vries, Finn Cloosterman en Luka Joosen kwamen in actie.

Tijme begon sterk en liet goede combinaties zien. Daarnaast liet hij een goede aaneenschakeling van staand judo en grond judo zien. Dit zorgde ervoor dat hij drie van zijn vijf partijen won. Een goede 3e plaats in een sterk bezette poule.

Tijme laat zijn prijs zien

Tijme laat zijn prijs zien

Bjorn de Vries wist bij zijn eerste deelname aan het Leeuwentoernooi een knappe eerste plaats te behalen. Ook Bjorn liet zien dat de combinatie tussen staand en grond judo belangrijk is. Zijn aanvallende stijl werd beloond met de eerste plaats.

Bjorn als nummer 1!

Bjorn als nummer 1!

Finn streefde ernaar om zijn eerste plaats van vorig jaar te prolongeren. Dit lukte hem met vlag en wimpel! In zijn eerste partij gaf Finn een demonstratie door eerst een rechtse schouderworp in te zetten om daarna te combineren met een linkse heupworp. Daarna maakte hij het af met een houdgreep. De houdgreep was sowieso Finn’s wapen die dag, want al zijn partijen besliste hij ermee.

Luka wist twee van zijn vier partijen knap te winnen. Helaas haalde hij hier net niet het podium mee.

Luka wordt als winnaar aangewezen.

Luka wordt als winnaar aangewezen.

Drie van de vier judoka’s op het podium is een knappe prestatie. Trainer/coach Anton is blij om te zien dat de geleerde lessen ook in de praktijk worden gebracht.

Alle judoka’s gefeliciteerd met jullie prijzen!

Judoclinic voor de basisschool
Op 17 en 24 mei heeft judovereniging Taiiku uit Winssen een judo clinic verzorgd voor de leerlingen uit groep 2 tot en met 8 van Basisschool De Wegwijzer. Verdeeld over vier groepen en twee dagen werden enkele basisbeginselen van het judo behandeld.

Een belangrijk onderdeel in het judo, het valbreken, kwam aan bod. De kinderen leerden zowel een judorol als een achterwaartse val. Daarnaast werden er ook een aantal grondtechnieken geoefend. Met name de houdgrepen werden enthousiast door de kinderen ontvangen vanwege het hoge stoeigehalte.

De trainers vonden het leuk dat de kinderen enthousiast meededen en interessante vragen over judo stelden.

Kinderen die het leuk vinden en meer van judo willen ontdekken zijn welkom om een proefles mee te doen. De trainingen zijn op maandag en/of vrijdag. Op maandag om 18.15u en 19.15u. Op vrijdag om 18.45u. De trainingen vinden plaats in de Paulus.

Leeuwentoernooi 2016
Zondag 12 juni verschenen een aantal judoka’s van Taiiku op de tatami bij het Leeuwentoernooi in Boven-Leeuwen.

Robin Romviel, Finn Cloosterman, Olivier Cuijpers, Luka Joosen en Tijme Noij kwamen die dag in actie.

Robin begon goed met twee gewonnen wedstrijden en een aantal goede punten. Helaas gingen daarna drie wedstrijden op rij verloren. Een leerzame dag voor Robin.

Finn liet zien in topvorm te zijn. Alle drie zijn wedstrijden wist hij winnend af te sluiten met een Ippon. Hij liet daarbij zien zowel linkse als rechtse technieken te beheersen. Een eerste plaats voor Finn was een feit.

Finn met de leeuw van het toernooi.

Finn met de leeuw van het toernooi.

Olivier en Luka werden bij elkaar ingedeeld. Na twee wedstrijden kon Olivier helaas niet verder vanwege een blessure, waardoor de twee judoka’s elkaar niet op de mat tegenkwamen. Luka liet zien over veerkracht te beschikken want na twee verloren wedstrijden wist hij alsnog twee wedstrijden te winnen. Zijn laatste wedstrijd besliste hij met Ippon waarna een derde plaats een prima resultaat was.

Luka in actie.

Luka in actie.

Tijme wist een aantal mooie punten te maken, maar helaas was dat niet voldoende voor een winstpartij.

Alle judoka’s hebben goed gejudood en een mooie trofee is daar het bewijs van.

Instaptoernooi 9 april 2016

Zaterdag 9 april stonden vijf judoka’s van Taiiku op de judomat bij het Instaptoernooi in Nijmegen.

Finn Cloosterman, Olivier Cuijpers , Victor Strik en Leon Vink deden voor het eerst mee aan het Instaptoernooi. Luka Joosen deed voor de tweede keer mee. Helaas moest Florence Cuijpers afzeggen vanwege een blessure.

Finn ging direct met een oorkonde van 50 punten naar huis. Hij wist alle vier de wedstrijden op identieke wijze te winnen. Na elke keer een waza-ari te scoren met een heupworp maakte hij via een houdgreep waza-ari aweseta ippon. Een knappe prestatie.

Een trotse Finn

Een trotse Finn

Olivier wist zijn eerste wedstrijd op beslissing te winnen. De andere wedstrijden gingen helaas verloren.

Luka verloor zijn eerste twee wedstrijden. Hier liet hij zich echter niet door van de mat slaan, de derde wedstrijd wist hij middels een houdgreep (ippon) te winnen.

Luca in actie

Luka in actie

Victor en Leon moesten in hun eerste wedstrijd tegen elkaar. Leon trok aan het langste eind aangezien hij een yuko wist te scoren. Daarna verloor Leon twee wedstrijden om vervolgens de laatste wedstrijd op beslissing te winnen. De beslissing viel nadat zowel hij als zijn tegenstander een yuko hadden gescoord.

Victor was de lichtste van zijn poule, maar dit wist hij te compenseren met zijn inzet. In zijn tweede wedstrijd wist hij met een tanio-toshi (overname) zowel een waza-ari als een yuko te scoren. Dit leverde hem 7 punten op. Helaas gingen de andere twee wedstrijden verloren.

Voor alle vijf judoka’s was het een mooie ervaring en hebben ze er veel van geleerd.

De tussenstand van de behaalde punten op het Instaptoernooi:
Finn: 50 punten
Olivier: 11 punten
Luka: 40 punten
Victor: 17 punten
Leon: 16 punten

Judotoernooi Groesbeek 31 januari 2016

Zondag 31 januari deed een zevental judoka’s van Taiiku mee aan het judotoernooi in Groesbeek. Leon Vink, Finn Cloosterman en Olivier Cuijpers deden voor het eerst mee aan een judotoernooi. Joël Haefkens, Robin Romviel, Luka Joossen en Tijme Noij hadden al langer wedstrijdervaring.

Finn zijn enthousiasme voorafgaand aan de wedstrijden was terug te zien op de mat. Na enkele verliespartijen wist hij een wedstrijd winnend af te sluiten. Hij liet zien zowel het staande- als het grondjudo te beheersen door eerst een yuko te scoren om vervolgens de wedstrijd te beslissen met een houdgreep, ippon! Finn behaalde een knappe vierde plaats.

Leon en Olivier wisten helaas geen wedstrijd te winnen. Hun inzet was prima en ze hebben beiden veel geleerd van hun eerste judotoernooi.

Olivier in actie

Olivier in actie

Robin en Tijme hadden een zware loting. Dit weerhield ze er niet van om zich in te zetten voor een mooie prestatie. Beide judoka’s wisten één partij winnend af te sluiten. Robin en Tijme werden vierde in hun poule. Een leerzame dag voor beiden.

Joël liet zien dat hij over meerdere technieken beschikt. Zo was hij bezig met verwurgingen, maar liet hij ook zien over een goede voetveeg (de ashi barai) te beschikken. Hij eindigde in zijn poule op een knappe derde plaats.

Luka verloor de eerste wedstrijd op beslissing van de scheidsrechter. Hij liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en zorgde ervoor dat hij alle overige wedstrijden wist te winnen. Een mooi tweede plaats was het resultaat.

Luka in actie

Luka in actie

Het toernooi in Groesbeek leverde de judoka’s van Taiiku twee medailles op, een zilveren en een bronzen. Een resultaat waar men trots op mag zijn.

Examens
Vrijdag 13 juni en maandag 16 juni waren er examens om te bepalen of de judoka’s toe waren aan een hogere slip of band. De judoka’s lieten allen een goed examen zien. Er werd veel eigen initiatief getoond, tot tevredenheid van de trainers.

Alle judoka’s die een examen hebben afgelegd hebben een hogere slip of band verdiend. Van harte gefeliciteerd!
Daarnaast werden de judoka’s ook verrast met een nieuw clubembleem.

Interview met Charles en Anton
In het November 2013 nummer van Beuningen4all staat een interview met de trainers van Taiiku Winssen Charles Verbeet en Anton Coenders.

Het is te vinden via deze link op pagina 29.